Adıyaman'da gönüllü kadınlar 'zimem defteri' ile 500 bin liraya yakın borç kapattı

Adıyaman İl Müftülüğü Ebubekir Kız Kur'an Kursu hocası Fatma Mutlu ve ekibi, hayırseverlerin katkısıyla hayata geçirdikleri "zimem defteri" uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerinin yaklaşık 500 bin liralık borcunu kapattı.

Adıyaman'da gönüllü kadınlar 'zimem defteri' ile 500 bin liraya yakın borç kapattı

İl Müftüsü Mehmet Taşçı, AA muhabirine, Osmanlı geleneği olan "zimem defteri" uygulamasını Adıyaman'da sürdürdüklerini söyledi.

Bakkal ve fırınları gezerek ihtiyaç sahiplerinin borçlarının ödendiğini aktaran Taşçı, şöyle konuştu:

"Fatma Mutlu hocamız ve ekibi 3 ramazandır bu geleneği yaşatıyor. Allah hocamız ve ekibinden razı olsun. Mahallelerde borcunu ödeyemeyen kardeşlerimizin borçlarını ödüyorlar. Gönüllü arkadaşlarımız işletmelere biraz da fazla para ödemek suretiyle ramazan ayının sonuna kadar ailelerin ihtiyaçlarını karşılaması için çalışmaları sürdürüyorlar. Atalarımızdan, Osmanlıdan bize geçen bu güzel geleneği biz de Adıyaman'ımızda bu şekilde sürdürüyoruz. Şimdiye kadar 500 bin liraya yakın ödeme yaptılar."

"Bizler hayra vesile oluyoruz"

Fatma Mutlu da parkta oturduğu sırada maddi durumu iyi olmayan bir kişinin kendisinden yardım talep ettiğini anlatarak, bunun üzerine böyle bir çalışma başlatmaya karar verdiğini söyledi.

Hayırseverlerin desteğiyle üç ramazandır güzel çalışmalar ortaya koyduklarını aktaran Mutlu, "Hayır sahiplerinin verdikleri yardımları toplayıp mahallelerdeki bakkal ve fırınları gezerek, gariban, yetim, ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödüyoruz. Bizler hayra vesile oluyoruz. Bunu duyan, gören herkesi bizlere destek olmaya ve hayırlar işlemeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Gönüllü kadınlardan Zehra Karaman ise hayır işinde görev almanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, "Bizler gönüllü olarak bu işe koyulduk, bizi görenler de katılmak istiyor, hayır yapmak istiyor. Özellikle bakkal ve fırınlara gidiyoruz, o kişinin haberi olmadan, isimlerimizi vermeden borçlarını kapatıyoruz. Çok güzel bir duygu, Allah herkesten razı olsun." ifadelerini kullandı.

Fırın işletmecisi Öryan Tosun ise ailelere borçlarının hayırseverler tarafından kapatıldığını söylediklerinde çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Diğer Haberler

Eski ahşap sıralar şehit çocukları ve 'özel çocuklar' için oyuncağa dönüştürülüyor


Kirazın dalında kalmasına gönlü razı olmadı, internetten 'ağaç kiralama' dönemini başlattı


İdlibli gönüllü terzilerin onardığı ikinci el kıyafetler kamplara sığınan çocuklara bayramlık oluyor


Hataylı ev hanımı atık kağıtları biblo yaparak kazanca dönüştürüyor


Mardin'de bir grup hayırsever vatandaşların 10 bin liralık veresiye borcunu ödedi


Sadakataşı’ndan Sri Lanka’da balıkçı teknesi dağıtımı


Gençler 'Fındık bahane sohbet şahane' diyerek yaşlıların gönlüne dokunuyor


Koyunları telef olan ailenin hüznü sevince döndü


Sivas'ta bir imam 20 kişinin eczane borcunu ödedi


Ücretsiz süt dağıtan mandıracı: İneklerimizi devlet vermişti, şimdi bizim verme zamanımız


İş dünyasından 'Milli Dayanışma Kampanyası'na destek


Mesleki eğitimin 150 yıllık çınarı: Mekteb-i Sanayi


Meslek liselerinden ekonomiye 250 milyon liralık katkı


Meslek lisesinden 7 milyon liralık ciro


Biga'nın tarhanasını restoran zincirine satıyorlar


Yöresel lezzetler kadınları meslek sahibi yaptı


Kenevirden üretilen x-Ray'ler havalimanında


Turistler, gönüllü çiftçilik yapmaya Gölpazarı'na geliyorlar


Avrupa'nın en fazla marka başvurusu yapılan ülkesiyiz


TÜBİTAK teknoloji transfer edecek