Sadakataşı’ndan Sri Lanka’da balıkçı teknesi dağıtımı

Sadakataşı Derneği, Gelir Temini Projeleri kapsamında Sri Lanka’nın Mutur bölgesinde yaşayan 10 aileye balıkçı teknesi ve balıkçılık malzemeleri ulaştırdı.

Sadakataşı’ndan Sri Lanka’da balıkçı teknesi dağıtımı

 

Sadakataşı Derneği, Sri Lanka’nın Mutur bölgesinde yoksul bölge halkının yaşamlarını idame ettirebilmeleri için balıkçı teknesi ve gerekli ekipmanların dağıtımlarını sürdürüyor.

 

Dernek, zorlu şartlarda yaşayan Sri Lankalı Müslümanlara düzenli olarak ulaştırdığı insani yardımla birlikte, iş olanağı ve ekonomik getiri sağlayan Gelir Temini Projeleriyle destek olmayı sürdürüyor.

 

10 aileye balıkçı teknesi

 

Ada ülkesi olan Sri Lanka’da balıkçılık insanların geçimlerini sağlamalarında önemli bir yer teşkil ediyor. Yoksul bölge halkının gelir elde etmesi için dernek tarafından ilk etapta geçen yıl 30 aileye balıkçı teknesi dağıtılmıştı. Son yapılan dağıtımlar ile birlikte bölgede balıkçılık alanında istihdam oranı arttırıldı.

 

Günlük kazanç 30 dolar

 

Ülke şartlarına uygun olarak tasarlanan balıkçı tekneleri ile bölge de zorlu şartlar altında yaşayan aileler ev ekonomisine katkıda bulunacaklar. Dağıtımı yapılan tekneler ile birlikte Sri Lankalılar günde yaklaşık 25 kilogram balık tutarak 30 dolar civarı gelir elde edebilecekler.

 

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada; ‘‘Dünyanın dört bir tarafında yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara dernek olarak düzenli insani yardım ulaştırıyoruz. Bu yardımların yanına insanlara mesleki eğitim vererek düzenli gelir sağlamaları amacıyla geçen yıl ‘Gelir Temini Projesi’ni hayata geçirdik. Birçok coğrafyada farklı mesleki alanlarda yaptığımız projeyle birlikte önceden belirlemiş olduğumuz ihtiyaç sahiplerine geçimlerini sağlamaları için gerekli ürünleri teslim ediyoruz. Bugün de Sri Lanka’nın Mutur bölgesinde balıkçılık yapabilmeleri için 10 aileye tekne ve gerekli materyal dağıtımı gerçekleştirdik. Gelir Temini Projelerini birçok ülkede sürdürmeye devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

Kaynak: Yeni Şafak

 

 

Diğer Haberler

Eski ahşap sıralar şehit çocukları ve 'özel çocuklar' için oyuncağa dönüştürülüyor


Kirazın dalında kalmasına gönlü razı olmadı, internetten 'ağaç kiralama' dönemini başlattı


İdlibli gönüllü terzilerin onardığı ikinci el kıyafetler kamplara sığınan çocuklara bayramlık oluyor


Adıyaman'da gönüllü kadınlar 'zimem defteri' ile 500 bin liraya yakın borç kapattı


Hataylı ev hanımı atık kağıtları biblo yaparak kazanca dönüştürüyor


Mardin'de bir grup hayırsever vatandaşların 10 bin liralık veresiye borcunu ödedi


Gençler 'Fındık bahane sohbet şahane' diyerek yaşlıların gönlüne dokunuyor


Koyunları telef olan ailenin hüznü sevince döndü


Sivas'ta bir imam 20 kişinin eczane borcunu ödedi


Ücretsiz süt dağıtan mandıracı: İneklerimizi devlet vermişti, şimdi bizim verme zamanımız


İş dünyasından 'Milli Dayanışma Kampanyası'na destek


Mesleki eğitimin 150 yıllık çınarı: Mekteb-i Sanayi


Meslek liselerinden ekonomiye 250 milyon liralık katkı


Meslek lisesinden 7 milyon liralık ciro


Biga'nın tarhanasını restoran zincirine satıyorlar


Yöresel lezzetler kadınları meslek sahibi yaptı


Kenevirden üretilen x-Ray'ler havalimanında


Turistler, gönüllü çiftçilik yapmaya Gölpazarı'na geliyorlar


Avrupa'nın en fazla marka başvurusu yapılan ülkesiyiz


TÜBİTAK teknoloji transfer edecek