Van gölünde balık keyfi

Van gölünde her gün buzu farklı bir noktadan baltayla kırıp ağlarını suya bırakan balıkçılar, tehlikeli ama keyifli bir av gerçekleştiriyor.

Van gölünde balık keyfi

Van'ın Edremit ilçesinde vatandaşlar, yüzeyi yaklaşık 10 santimetre buz tutan Van Gölü'nün kıyısında tehlikeye aldırış etmeden balık tutuyor.

Kentte özellikle gece etkili olan soğuk hava nedeniyle Van Gölü'nün sodalı suyuna karışan tatlı su noktaları buz tuttu.

Göl kıyısındaki Köşk Mahallesi'nde bulunan sazlık alan da dondu.

Her gün burada buzu farklı bir noktadan baltayla kırıp ağlarını suya bırakan balıkçılar, tehlikeli bir av gerçekleştiriyor.

Bazıları oltayla avlanmayı tercih ederken, bazıları ağlarını geceden bırakıp gün içinde çekiyor.

Vatandaşlardan Menaf Güleş, donan gölde balık avlamanın çok zevkli olduğunu söyledi.

Mevsimlik işçi olduğu için yazın il dışına çıktığını, kışın ise memleketine geldiğini anlatan Güleş, şöyle konuştu:

"Kışı iyi değerlendirmek için her gün buraya gelip balık avlıyoruz. Bu sayede hem zamanımız keyifli geçiyor hem de evimize katkı sağlıyoruz. Buraya dışarıdan birçok insan balık tutmaya geliyor. Biz genelde sabah erkenden gelip buzu kırıp ağlarımızı bırakıyoruz. Ağın iyice buzun altına girmesi için elektrik borusuyla itiyoruz. Belirli aralıklarla kontrol ettiğimiz ağlarımıza balık vurduğunu görmek tüm yorgunluğumuzu alıyor."  

Biraz riski var ama bizim için büyük keyif

Sinan Şalvan ise bölgede özellikle hafta sonları yoğunluk yaşandığını anlattı.

Donan gölde buz kalınlığının 10 santimetre civarında olduğunu ifade eden Şalvan, şunları kaydetti:

"Burada genelde sazan avlıyoruz. Yaz aylarında inci kefali yoğunlukta oluyor. Van Gölü'nün suyu sodalı olduğundan zor donuyor ancak burası tatlı su yatağı olduğu için soğuk havalarda hemen buz tutuyor. Genelde ağlarımı akşamdan buzun altına koyup sabah erkenden çekiyorum. Bazen kilolarca bazen de birkaç balık avlıyoruz. Hiç tutamadığımız gün de oluyor. İnsanların çoğu balık avlama işini ek gelir kaynağına dönüştürmüş durumda. Avlanan balıklar kilogramı ortalama 5 liradan satılıyor. Burada düzenli balıkçılık yapan 4-5 kişi var. 400 kilograma kadar balık avlayanları gördüm. Biraz riski var ama bizim için büyük keyif."  

Kaynak:AA

Diğer Haberler

Gençlik kampına katılan 300 öğrenciye 'Ahilik' anlatıldı


Dikkuyruklar Burdur Gölü'ne döndü


Doğu'nun mendereslerinde görsel şölen


Doğu Anadolu'da kış 'çilesi ve güzelliğiyle' yaşanıyor


Sigara ve alkolün olmadığı tek şehir


Erciyes Kayak Merkezi, Birleşmiş Milletler'e döndü


Tarihin en görkemli tanığı: Alaeddin Keykubad Köprüsü


Hırvatistan'da İslam kültür merkezi inşa ediliyor


Batman’ın yıldızı parlıyor


Ulubey Kanyonu beyaz örtüyle kaplandı


Uludağ'ın karlı eteklerinde atla gezinti turizmi


Çeltik tarlalarının 'allı turnaları'


Bitlis'te beyaz güzellik


Giresun Adası antik çağdan beri yerleşim yeri


Diyarbakır ve Mardin tarih kokan iki şehir


Bosna Hersek'in Gazi Hüsrev Bey Medresesi hala aktif


Göçmen kuşların kış durağı Kızılırmak Deltası


Denizli antik çağlardan bu yana şifa merkezi


Kayak ve termal turizm durağı: Erzurum


Seyfe Gölü Kuş Cenneti buz tuttu